LiteraTúra - irodalmi barangolások a könyvek lapjain és a való életben

LiteraTúra - irodalmi barangolások a könyvek lapjain és a való életben

2022. augusztus 8. 10:00

A LiteraTúra mobil alkalmazás és a hozzá kapcsolódó webes felület fejlesztőiként olyan lelkes olvasókat szeretne a Qulto csapat megszólítani, akik a magyar szépirodalom kedvelőjeként, olvasásélményeik  alapján szívesen töltenének fel egy központi tudáshálóba irodalmi művekhez – a cselekmény, az író vagy egy karakter révén – kapcsolódó valós helyszíneket.

 

Az ingyenes applikáció és a hozzá kapcsolódó webes felület segítségével bárki megoszthatja másokkal irodalmi élményein keresztül azokat az érdekes helyszíneket, melyeket egy túra vagy városnézés során, a minőségi szabadidő-eltöltés jegyében érdemes útba ejteni.

A Qulto LiteraTúra applikáció magyar regények emlékezetes jeleneteinek helyszínére kalauzulja el felhasználóit. Célja kettős: új helyeken járva a közelben található irodalmi vonatkozású helyekre - és ezeken keresztül: értékes irodalmi alkotásokra - hívja fel a figyelmet. Másrészt utazáshoz, hétvégi kirándulás vagy séta tervezéséhez prospektusokban, turisztikai ajánlókban nem szereplő, új, érdekes célpontokat kínál minden irodalom iránt érdeklődő felhasználónak. Az irodalmi helyszíneknél minden esetben rövid részletet is olvashatunk a regényből, egy rövid jelenetet, amelyben az adott hely említésre kerül, vagy amely az adott helyen játszódik. A helyszín oldaláról egy gombnyomással indíthatjuk is az útvonaltervezést, és máris indulhatunk az új kulturális turisztikai célpont felfedezésére.

Napjainkban a dokumentum- és információszolgáltatás mellett az online megjelenés, az új elvárásokhoz való felzárkózás is fontos feladata a könyvtáraknak. Úgy gondoljuk, hogy ez a felhívás jó alkalom, hogy megszólítsák olvasóikat egy fontos üggyel, és ezáltal a közösségépítés egyik eszközeként is felhasználhatóvá válik a kezdeményezés, közvetve hozzájárulhat adott település kulturális életének javításához és direkt módon az olvasás népszerűsítéséhez is, illetve újrahasznosíthatóvá válnak a könyvtárak által közvetített kulturális értékek és tudás.

 

 

Reméljük, hogy ahogyan mi, Önök is látnak fantáziát egy ilyen alkalmazásban, amit maguk az olvasók gazdagíthatnak tartalommal, saját olvasmányélményeik alapján.

Könyvtáraknak, a könyvek és utazás szerelmeseinek:

✔️ Összefoglaló: https://qulto.eu/literatura
✔️ Webes felület: https://literatura.qulto.eu
✔️ Mobil alkalmazás: https://bit.ly/3SktisI

 

Bíztatunk mindenkit, hogy használják, töltsék meg élettel, szeressék!
Qulto csapat

A tartalmat beküldte: Papp Ildikó – Qulto

Tetszett ez a hír? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!