Kutyus a könyvtárban? Igen. Terápiás kutyával végzett foglalkozások a könyvtárban.

Kutyus a könyvtárban? Igen. Terápiás kutyával végzett foglalkozások a könyvtárban.

2023. április 26. 08:15
Terápiás kutyával végzett foglalkozások a könyvtárban

A Jersey-i Könyvtár a közelmúltban megtartotta az első terápiás kutyás foglalkozását az intézményben, és bíznak benne, hogy foglalkozássorozattá növi ki magát a kezdeményezés, főként a program pozitív hozadéka miatt.

Miért jó egy terápiás kutya a könyvtárban?

A könyvtár a könyvkölcsönzés, olvasgatás, kutatás mellett mint közösségi tér is funkcionál, helyet adva különféle kulturális eseményeknek, illetve csoportos foglalkozásoknak. Ha egy terápiás négylábú is részt vesz a könyvtár életében az emberek általa egyrészt megtapasztalhatják az állatokhoz való kötődés pozitív élményét, másrészt a kutya jelenléte segíthet oldani a feszültséget és a szorongást, ezáltal a jelenlevők könnyebben tudnak megnyílni, így kapcsolódni egymáshoz.A városi embereknek sokszor nincs lehetőségük arra, hogy odahaza bármiféle kiskedvencet tartsanak. Erre is megoldást kínálnak a könyvtári találkozók, ahogy arra is, hogy a magányosan élők társaságot találjanak maguknak.

A gyerekek számára is előnyös

Ezek az alkalmak kiváló lehetőséget kínálnak a gyerekeknek arra, hogy testközelből megismerkedjenek egy négylábúval, és megtapasztalják, milyen kapcsolatba kerülni egy házi kedvenccel. A terápiás állatok a kicsik szellemi és lelki fejlődésének is nagyon jót tesznek.

Dr. Simon Tatán rendel

Dr. Simon hazánkban egyedülálló módon az intézmény hivatalos terápiás kutyája, aki a tatai gyerekkönyvtárban várja az iskoláskorú gyermekeket. Simonnak hála a gyerekek oldottabbak, könnyebben lépnek kapcsolatba egymással és a felnőttekkel, valamint arra is volt példa, hogy egy kisfiú az eb hatására kapott rá az olvasásra.

 

Tetszett ez a hír? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!