Vadadi Adrienn (1976)

Vadadi Adrienn meséjében Matricás Laci, a híres rabló nyomába ered Sárika, ez a minden lében kanál kislány, hogy kinyomozza, Laci tényleg elrabolta-e még a kisbaba cumiját is… Ha kíváncsi vagy, mit lopott Laci, tarts velük!
Oldalanként 2-6 sor, könnyen kiolvasható szavak, egyszerű, könnyen követhető történet és nagy betűk, hogy könnyen és gyorsan menjen az olvasástanulás!

Tizenöt fejezetben követhetjük nyomon az újdonsült kisiskolások – Lea, Maja, Dorci, Peti, Dani és társaik – izgalmas mindennapjait. Az évnyitót követően a gyerekek elkezdik a barátkozást az osztálytársaikkal, mindenkinek lesz padtársa, majd megismerkednek az órarenddel.

A különféle ünnepekhez kapcsolódó szokásokat és az óvodások mindennapjait bemutató tizenöt kedves történetet tartalmazó kötet főszereplői Lea, Peti és Maja. A gyerekek szüretelni mennek Dani nagymamájához, Mamóhoz, s ott kipróbálhatják, milyen érzés a szőlőtaposás. Nem sokkal később csoporttársuk, Zsófi hetedik születésnapját ünneplik.

A legkisebbek mindennapjait bemutató kedves kis kötet főszereplője az óvodás Dani. A kisfiú az egyik történetben biciklizni tanul, miután az óvó néni felhozza a pincéből a szebbnél szebb kismotorokat, rollereket, pedálos bicikliket. A másikban egy nyűgős napját követhetjük nyomon, miután a viharos éjszakán nem tudott aludni, végül tanúi lehetünk egy ovis szerelem kibontakozásának is.Kérdezd
a könyvtárost!