A jövőd a könyvtárban kezdődik. Legyél te is könyvtáros!

A jövőd a könyvtárban kezdődik. Legyél te is könyvtáros!

2020. november 26. 08:00

Közeleg az az időszak, amikor a továbbtanuláson gondolkodók kiválaszthatják azt a szakot, amelyen tanulmányaikat folytatni kívánják. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) egy infografikán keresztül szeretne általános képet adni a könyvtáros életről, illetve a választható egyetemekről és képzési szintekről.

Az aktuális hallgatóktól begyűjtött vélemények előre mutatnak afelé, hogy a könyvtárosság valóban nemcsak egy szakma, hanem egy szeretett hivatás, amely folyamatosan kialakulhat tanulmányaink és munkánk során. 

Felvételivel kapcsolatos fontos információk:

A szeptemberben induló képzésekre legkésőbb február 15-ig lehet benyújtani jelentkezési kérelmet. A felvi.hu-n megtalálható minden alapvető információ, amely szükséges a választáshoz. Megnézhetitek az elmúlt évek ponthatárait, hogy nagyjából lássátok, az eredményeitekkel hova érdemes pályázni; a követelményeket; illetve megtaláljátok egy adott egyetem képzéseit, vagy az adott szakot elindító egyetemeket is. Továbbá a szakleírások Társadalomtudományi részlegében elolvashatjátok hosszabban, mit is nyújt pontosan a könyvtáros végzettség.

 

 

Az infografikát beküldte: MKE-IKSZ Oktatási és Képzési Munkabizottság

Illusztráció forrása:

Freepik: makyzz

Könyvtáros képzést indító egyetemek weboldalai:

Debreceni Egyetem

Eötvös Loránd Tudományegyetem

Eszterházy Károly Egyetem

Pécsi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem

Tetszett ez a hír? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!