Idén is Janikovszky Éva meseíró pályázat 7-16 éves gyerekek számára

Idén is Janikovszky Éva meseíró pályázat 7-16 éves gyerekek számára

2023. március 21. 16:00

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Könyvkiadóval közösen 2023-ban ismét meghirdette idén már a XVII. Janikovszky Éva meseíró pályázatát 7-16 éves gyerekek számára három korcsoportban. A felhívásra 2023. március 1. és április 12. között lehet jelentkezni.

A pályázók tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával vehetnek részt. Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehet. Minden jelentkező egy, maximum 15.000 karakter (5, A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be. Az elkészült meséket, történeteket e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre.

Korcsoportok:

  • I. korcsoport: 7-9 évesek
  • II. korcsoport: 10-13 évesek
  • III. korcsoport: 14-16 évesek

 

A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A szakmai zsűri dönt a végleges díjazási sorrendről. Az ünnepélyes díjátadóra 2023. június 2-án kerül sor a Palota Könyvtárban (VIII., Budapest, Reviczky u. 1.).

A XVIII. Janikovszky Éva meseíró pályázat védnökei Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója lesz.

A 2023. évi meseíró pályázat a Móra Könyvkiadó támogatásával kerül megrendezésre.

További részletes információk a pályázattal kapcsolatban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár oldalán.

Tetszett ez a hír? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!