Elfeledett húsvéti népszokások, húsvéti készülődés a könyvtárban

Elfeledett húsvéti népszokások, húsvéti készülődés a könyvtárban

2023. március 28. 13:30

Húsvéthétfőjén való locsolkodás és az ezt megelőző, húsvétvasárnapi tojásfestés szinte mindenki számára ismert, régi időkig visszanyúló népszokások. De tudunk-e vajon valamit a kiszehajtásról vagy a pancilusozásról? Vagy hogy mit tettek és mit nem nagypéntek napján az emberek?

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének ünnepe is, melyhez számos népszokás kapcsolódik. Tájak, tájegységek szerint is különös szokásokat fedezhetünk fel a régmúlt idők után kutatva.
Ezen szokások felfedezése, megismerése, gyermekeinkkel való közös átélése és a közös készülődés önmagában is jó lehetőség a családi kötelékek erősítéséhez.

Vajon nálatok milyen helytörténethez kapcsolódó szokások éltek húsvéthoz kapcsolódva? Ha elsőre nem is tudsz hirtelen válaszolni, a közeledben lévő könyvtárban biztos, hogy találsz választ erre és a bevezetőben elhangzott kérdésekre, és a húsvéti készülődéshez kapcsolódva sok érdekes program vár rád és családodra a közeledben lévő könyvtárakban.

Irány a könyvtár! Fedezd fel családoddal együtt a húsvét különleges szokásait.

Forrás: múlt-kor történelmi magazin

Tetszett ez a hír? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!