Bibliai képek gyerekeknek

Bibliai képek gyerekeknek

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2019
Oldalszám: 
147 p.
Méret: 
31 cm
Illusztráció: 

Miért álmodott az egyiptomi fáraó hét sovány tehén által felfalt hét kövér tehénről? Hogyan menekült meg egy kisbaba a róla elnevezett Mózes-kosár segítségével? Miért és hogyan omlottak le a Jerikót védő erős kőfalak? Hogyan győzte le az apró termetű Dávid a magas, izmos és erős Góliátot? Miért nem falták fel az éhes oroszlánok Dávidot? Ki és miért jelent meg Máriának? Miért vet a magvető olyan helyekre is, ahol nem terem semmi? Miért kell kősziklára építeni egy házat? Milyen a jó pásztor? Ki akarja megölni a Napba öltözött asszonyt, mielőtt Szent Mihály, az angyalok vezére legyőzné őt? Kinek az akarata nélkül nem eshet bántódása egyetlen verébnek sem?

Mind-mind megannyi kérdés a Bibliából, melynek megválaszolása szinte kínálja magát témának egy művész számára. A Kossuth-díjas magyar festőnő, Szántó Piroska kapva kapott is az alkalmon, hogy az olvasók elé tárja zsírkrétarajzain keresztül a Szentírás csodálatos világát. Bár a könyv címe Bibliai képek gyerekeknek, valójában csak a képekhez írt szövegek íródtak gyermeknyelven. A csodálatos művészi alkotások viszont nem csak a kisebb gyerekek, de még a minden ellen lázadó tinédzserek szépérzékét is fejlesztheti. Nem is beszélve arról, hogy felnőtt szüleik, vagy az iskolai osztályban felolvasó tanárok számára sincs megtiltva, hogy a művészet iránti igényeiket ennek a könyvnek segítségével is kielégítsék.

ISBN: 
9786155289521
Díjak: 

Szántó Piroska: Munkácsy Mihály-díj (1958; 1971); Magyarország Érdemes Művésze (1973); Kossuth-díj (1983); Magyarország Kiváló Művésze díj (1985); A Magyar Érdemrend Középkeresztje (1994); Déry Tibor-díj (1998);Kérdezd
a könyvtárost!