Mesélő Budapest

Mesélő Budapest

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2020
Kiadás: 
7. felújított, bőv.
Oldalszám: 
318 p.
Méret: 
21 cm
Illusztrátor: 
Illusztráció: 

Általában ha egy útikönyvet a kezünkbe veszünk, az legtöbbször úgy néz ki, hogy a benne bemutatott látványosság, például természeti csodák, épületek, kulturális programok, meg egyebek mindegyikéről apróbetűs, Móricz Zsigmond novellának megfelelő terjedelmű leírás ölel körül egy, jobb esetben több apró képet, melyek nagyítóval nézve sem igazán mutatják be azt, amiről az útikönyv tájékoztatni kívánná az olvasót. Az apróbetűs leírások pedig olyanok, mintha a szerző(k) egy doktori disszertáció kételkedő elbírálóit akarná(k) elkápráztatni. Az információk tengere olyan tudományosan összeszedett és szerteágazó, lényegre egyáltalán nem törekvő, hogy sokan már akkor leteszik a könyvet, mikor még egy sort sem olvastak el belőle. Ismerős ez valakinek? Nos, ha igen, akkor nem csoda, ha úgy gondolja, egy ismeretterjesztő útikönyvet nem lehet gyerek kezébe adni, mert még a szülő/tanár sem tud vele mit kezdeni sokszor.

Azonban mégsem „eszik olyan forrón a kását”. Tittel Kinga valami sajátságos egyvelegét teremtette meg az ismeretterjesztés, az érdekes útleírás, az interaktív játékkönyv stílusirányzatoknak. A könyv által bemutatott, fővárosunkhoz köthető történelmi, művészettörténeti, egyháztörténeti, természettudományos ismeretek pedig nemcsak, hogy gyermekek számára érthető és „fogyasztható” módon kerülnek „terítékre”, de egy tudásszomjas felnőtt is biztos talál benne általa nem ismert „fehér foltokat”.  Budapest utcáit, tereit, parkjait járva pedig külön örömöt okozhat gyereknek, felnőttnek egyaránt, ha magukhoz véve ezt a könyvet, felfedezhetik a világ egyik legszebb városát.

Egy budapesti családi vakáció, vagy osztálykirándulás nélkülözhetetlen kelléke ez a könyv és nem csak fővárosiaknak ajánlott! 

Ezt írták a könyvről: 

„Minél többet tudunk Budapestről, annál jobban fogjuk szeretni – a tudás megszerzését pedig nem lehet elég korán elkezdeni. Ehhez nyújt óriási segítséget ez a friss, okos és csinos könyv. Tittel Kingának sikerült olyan ifjúsági Budapest-kalauzt írnia, ami éppúgy leköt egy hétéves, mint egy tizennégy éves gyerekeket.”
 - Török András a Budapest könyv szerzője

ISBN: 
9789634376637
Idézetek: 

„Hallottál már a hídmesterekről és arról, mi a feladatuk? Tudod, ki volt Budapest vőlegénye? Gondoltad volna, hogy a kontinensen elsőként nálunk épült földalatti? Ha mindezt és még ennél is sokkal több érdekességet szeretnél megtudni, és lépést akarsz tartani rohamosan átalakuló fővárosunkkal, akkor feltétlenül hallgasd meg, miről mesél Budapest.”Kérdezd
a könyvtárost!