Verseghy Elektronikus Könyvtár

Ez a funkció csak bejelentkezett felhasználóknak érhető el.

Bejelentkezés

Verseghy Elektronikus Könyvtár

1999. október 1-jén jött létre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Elektronikus Könyvtár, ahol helyi szerzők alkotásai és a megyére vonatkozó irodalom olvasható. Ezt az internetes szolgáltatást színesíti a 2004-ben kialakított, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Képeslaptár, ahol közel 2000 bedigitalizált képeslap található. 2006-ban hoztuk létre a Digitális Hírlaptárat, ahol a megyei folyóiratokba tekinthetnek be az települések élete iránt érdeklődők.

2013-tól a MaNDA Kulturális Közmunka Mintaprogramjának köszönhetően a Verseghy Ferenc Könyvtár aprónyomtatvány gyűjteményének digitalizálása is elkezdődött. Aprónyomtatvány-tárunk meghívók, szórólapok és brossúrák közreadásával segíti a helyismereti kutatók munkáját. Fotótárunkban elsősorban intézménytörténeti fényképes archívum található, valamint a 2007-ben intézményi összevonással jogtulajdonunkba került Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művelődési, Továbbképzési és Sportintézet fotótára.

A Videotóriumban a Verseghy Ferenc Könyvtár és tagintézményeire vonatkozó filmek, mozgóképes híradásokat archiváljuk. Netarchívumunkban a Verseghy Ferenc Könyvtár korábbi honlapjait tekinthetik meg az érdeklődők.

Tetszett ez a gyűjtemény? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!