DigiTéka - Erdélyi Digitális Tudománytár

Ez a funkció csak bejelentkezett felhasználóknak érhető el.

Bejelentkezés

DigiTéka - Erdélyi Digitális Tudománytár

A DigitTéka - Erdélyi Digitális Tudománytárat az 1996-ban alapított kolozsvári székhelyű Iskola Alapítvány hozta létre digitalizálási programjában, együttműködésben a Jakabffy Elemér Alapítvánnyal, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézetével. A DigiTéka célja a romániai és erdélyi magyar nyelvű sajtótermékek, valamint az Erdély történetét feldolgozó történelmi munkák elektronikus közreadása. 

A gyűjteményt elsősorban a 19. és 20. század fordulóján működő napi- és hetilapok, folyóiratok, valamint helytörténeti témájú könyvek teszik ki, amelyek kiváló betekintést engednek az erdélyi magyarság életébe, történetébe. 

A külső hivatkozások menüpont alatt más magyar elektronikus gyűjtményekben fellelhető (EPA, MEK, MTA REAL, stb.), a témában a gyűjtőkörhöz illő digitalizált sajtóanyagokra és könyvekre mutató linkeket találunk. A gyűjtemény online olvasható kétrégetű PDF-formátumban tekinthető meg, amely többszempontú kereséssel is segíti a keresett információk hatékony megtalálását.

Tetszett ez a gyűjtemény? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!