Egri csillagok

Egri csillagok

További közreműködő: 
Kiadó: 
Kiadás éve: 
2021
Kiadás: 
2.
Oldalszám: 
51 p.
Méret: 
29 cm
Illusztráció: 

Gárdonyi Géza Egri csillagok című grandiózus romantikus történelmi regényét kortól és nemtől függetlenül szinte mindenki ismeri. De vajon hányan ismerik a Rejtő Jenő történetek adoptációiról híressé vált grafikus, Korcsmáros Pál képregényfeldolgozását? A Piszkos Fred és a légiós regények történeteivel zseniális módon összepárosított képregénykockák stílusvilága most a halhatatlan történelmi regény cselekményeit tárja az olvasó szeme világa elé. Természetesen a teljes regény „erősen megvágott” formában „lett leközölve”, de így is felejthetetlen látványt és izgalmakat nyújt. Ennek olvastán az olvasó valóságos időutazást tehet a 16. századba. Átélheti a történet főszereplőjével, Bornemissza Gergellyel azt a bosszúságot, amiért Gábor pappal Szulejmán szultán helyett a janicsár agát küldik Allah Paradicsomába, vagy azokat az izgalmakat, melyeket az Ezeregy éjszaka meséibe illő Sztambulban élnek át Török Bálint sikertelen kiszabadítási kísérlete során, és feszülten figyelheti, hogy az általa eszkábált, egri várból kigurított robbanó malomkerék milyen hatással lesz az elcsigázott ostromló török seregre. 

Ha valaki netalán rongyosra olvasta volna az Egri csillagokat, annak is nyugodt szívvel ajánlható e képregény. Hiszen Korcsmáros Pál feldolgozásai soha nem untatják az olvasót.

Tudj meg többet a témáról: 

Úgy tűnik az 1552-es egri ostrom témája újra a filmművészet érdeklődésébe kerül. Várkonyi Zoltán 1968-as adoptációja után 2020-ban „Eger 1552” címmel készített Szász Attila rendező az egri Dobó István Vármúzeum részére egy 17 perces kisfilmet. Azonban a film úgy látszik kinőtte az egri vár falait és az Oscar-díjra kvalifikáló, Clevelandi Nemzetközi Filmfesztiválra is eljutott. Erről bővebben: https://magyar.film.hu/filmhu/hir/szasz-attila-rovidfilmje-clevelandben-szall-versenybe.html 

ISBN: 
9786155835100


Kérdezd
a könyvtárost!