Coraline

Coraline

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2018
Oldalszám: 
128 p.
Méret: 
21 cm
Illusztráció: 

Behúzós történet egy kislányról, aki felfedező szeretne lenni. Éppen ezért a nyári szünetben azzal tölti az idejét, hogy körbejárja házukat, az udvart, a teniszpályát… de mi történik akkor, ha a nyár nem is igazán napsütéses, hanem esős (mert hát Angliában vagyunk). Akkor a felfedező nekiáll (sztepptáncolás tanulása helyett) tüzetesen megvizsgálni az otthonát. És mi történik akkor, ha a szokásos ablakok (szám szerint 21 db), ajtók (14 db) helyett valami mást is talál?

Tükrök ás átjárók, szülők és gyerekek kapcsolata. Kicsit mese kicsit, kicsit nem. Rémisztő, mert nem is lehet annál rémisztőbb, mint elveszíteni mindazt, amit megszoktunk magunk körül.

Tudj meg többet a témáról: 

Gaiman eredetileg a lányainak írta Coraline történetét, amiért számos díjat besöpört magának: Bram Stoker-díj, Hugo-díj, Nebula-díj. 2009-ben film is készült a kislány történetéből Coraline és a titkos ajtó címmel, Henry Selick rendezésében.

Idézetek: 

„– A macskáknak nincs nevük – közölte. – Nincs? – Nincs. Nektek embereknek van nevetek. Méghozzá azért, mert fogalmatok sincs, kik vagytok. Mi tudjuk, kik vagyunk, ezért nincs szükségünk névre.”

Díjak: 

Bram Stoker-díj; Hugo-díj, Nebula-díjKérdezd
a könyvtárost!