Könyvtára tematikus oldalának közzététele a Digitális könyvtárban

Könyvtára tematikus oldalának közzététele a Digitális könyvtárban

A Digitális könyvtár menüpont alatt olyan virtuális kiállítások, könyvtárak által összeállított digitális tananyagok, tartalmak találhatók, amelyek egy-egy téma mélyebb megismerését szolgálják. Mind több könyvtár készít tematikus oldalakat a saját gyűjtőköréhez kapcsolódó tartalmakról, híres emberekről, jeles évfordulókról, érdekességekről. Ezekből készítettünk egy válogatást.

Ha szeretné saját könyvtári tematikus oldalát megjeleníteni a gyűjteményben, az alábbi felületen beküldheti részünkre: https://konyvtarak.hu/digitalis-konyvtar#overlay=node/add/digitalis

A beküldött tartalmak moderálást követően jelennek meg a felületen.

Az alábbiakban a beküldési űrlap kitöltéséhez nyújtunk segítséget:

Tartalom címe: a könyvtári tematikus oldal címe (pl. Magyar Elektronikus Könyvtár)

Ismertető: a tartalom rövid ismertetője, megközelítőleg 500 karakter terjedelemben.

Megjegyzés, kiegészítő információ: olyan kiegészítő információ, amelyet fontosnak tart közölni a látogatókkal, pl. a tartalom frissítése folyamatos vagy már lezárult.

URL: a digitális gyűjtemény elérhetősége.

Kiadó intézmény/szervezet - Cím és Webcím: a Cím mezőbe kerül a könyvtárának neve, a webcím mezőbe pedig a könyvtárának könyvtárak.hu-s adatlapja.

Tárgykör szerinti besorolás: a belüldött tartalom tárgyköre. Több is megjelölhető, ha egyikbe se illeszthető, akkor üresen hagyható.

Műfaj szerinti besorolás: a belüldött tartalom műfaja. Több is megjelölhető, ha egyikbe se illeszthető, akkor üresen hagyható.

Időszak szerinti besorolás: a digitális gyűjteményben feldolgozott történelmi korszak. Több is megjelölhető, ha egyikbe se illeszthető, akkor üresen hagyható.

Terület szerinti besorolás: a digitális gyűjteményben feldolgozott tartalom területi besorolása. Több is megjelölhető, ha egyikbe se illeszthető, akkor üresen hagyható.

További címkék: ha a fenti besorolások nem írják le pontosan a tartalmat, egyedi címke is megadható. Például, ha a tartalom egy személyről (pl. Széchényi Ferenc), egy fogalomról (pl. Aranycsapat), egy településről (pl. Miskolc) szól, akkor szabadon beírható.

Beküldő neve: annak a neve, aki beküldte a tartalmat és esetleges kérdés esetén felvehetjük vele a kapcsolatot.

Beküldő e-mail-címe: a beküldő e-mail-címe.

Ha további segítségre van szüksége, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a konyvtarak@oszk.hu e-mail-címen.Kérdezd
a könyvtárost!