Sylvie és Bruno. A történet vége

Sylvie és Bruno. A történet vége

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2010
Oldalszám: 
359 p.
Illusztráció: 

„A történet végé”-nek cselekménye két, egymásba fonódó világban zajlik. A valós élet eseményeit és a képzeletbeli Tündérország történéseit egy pókhálóból szőtt „függöny” választja el egymástól, és ez az átjárhatóság ad a szerzőnek lehetőséget arra, hogy egymásba játszassa a két világ történéseit. Az elképzelt helyszínen elképzelhetetlen és meghökkentő dolgok történnek, amelyek a legmerészebb képzeletet is felülmúlják, míg a valós élet cselekményei a viktoriánus korabeli Angliában zajlanak. Ez a helyszín az, amely „terepet” ad Carrollnak, hogy korának társadalmi cselszövéseit, szociológiai, és filozófiai nézeteit valamint erkölcsét bemutassa. A szerző más műveihez hasonlóan ez a regény is minden korosztálynak ajánlható, hiszen a mesében majd a kicsik lelik örömüket, míg a szatirikus társadalomkritika a felnőttek kedvére lehet.

Tudj meg többet a témáról: 
Idézetek: 

"Igen, azt hiszem, minden gyereknek megvan a maga világa – és, ami azt illeti, minden embernek is. Vajon ez az oka annak a sok félreértésnek az Életben?"

"– Micsoda alak vagy te, Sylvie, hogy így beszélsz! – vágott közbe gyorsan Bruno. – Asszed, a világ azér teremtetett, hogy beszéjjél benne?"Kérdezd
a könyvtárost!