PAX

PAX

Kiadás éve: 
2023
Kiadás: 
harmadik, változatlan utánnyomás
Oldalszám: 
246 p.
Méret: 
21 cm
Illusztrátor: 
Illusztráció: 

A róka furcsán feszültnek érezte a fiút, de amikor meglátta nála a kedvenc eldobós játékát, megnyugodott: így nem történhet baj. Aztán Peter messzire hajította a játékot, és Pax futott utána, be az erdőbe, hogy megkeresse. Majd a fiú eltűnt az út széléről, és a róka egyedül maradt a természetben, ott, ahonnan származott, ott, ahol minden idegen volt számára.
A közeledő háború miatt Peter édesapja bevonul a hadseregbe, neki pedig a nagypapájához kell költöznie, ahová nem viheti magával Paxot, a rókáját, akiről kölyökkora óta gondoskodik. Az eltelt évek alatt az őszinte szeretet szoros kapcsot alakított ki közöttük, és ez a kötelék arra készteti őket, hogy megkeressék egymást. Az út tele van veszéllyel, de mindkettejüket hajtja az elszántság.
A könyv fekete-fehér illusztrációit Jon Klassen készítette. A képek hangulata teljes összhangban van a főhősökre váró nehézségek súlyával. Szívbe markoló történet barátságról, hűségről és arról, hogyan találjuk meg a helyünket a világban.

Idézetek: 

"Mi az a háború?
Deres egy percig hallgatott.
Van egy kór, ami néha megfertőzi a rókát. Elhagyja miatta a megszokott utakat, idegenekre támad. A háború is ilyen betegség, csak az embereké."Kérdezd
a könyvtárost!