Krleža - A magyarul tudó horvát klasszikus

Ez a funkció csak bejelentkezett felhasználóknak érhető el.

Bejelentkezés

Krleža - A magyarul tudó horvát klasszikus

Az Országos Széchényi Könyvtár a 2011-es Budapesti Tavaszi Fesztivál alkalmából rendezett kiállításával MIROSLAV KRLEŽA (1893–1981) halálának közelgő harmincadik évfordulója előtt tisztelgett. A könyvtár Nemzeti Ereklye Kiállítóterében bemutatott tárlat ünnepélyes keretek között nyílt meg 2011. március 23-án, és 2011. június 30-ig várta a látogatókat.

Az eredeti kiállításnak a Múzeumok Éjszakája kapcsán útjára bocsátott internetes változata nemcsak a tárlatban látható dokumentumokat (kéziratokat, fotókat, Krleža életére vonatkozó anyagokat, színházi műsorfüzeteket, színlapokat stb.) vonultatja fel, hanem ott közzé nem tett további fotókat, szöveges információkat, Miroslav Krležától származó regény-, novella- és esszérészleteket, kiegészítő információkat is bemutat. A virtuális változat - kihasználva az internet által kínált lehetőségeket - további kapcsolódási pontokra is felhívja a figyelmet.

A szolgáltatás önálló menüpontban örökíti meg az eredeti kiállítás emlékeit is. A kiállítás plakátja, az előkészület fotói, a bemutatón készült videófelvétel részletei, a tárlatvezetések alkalmával készült néhány fotó és több más érdekesség is megtalálható a virtuális oldalakon.

Tetszett ez a gyűjtemény? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!