Sherlock Holmes rejtélyek könyve

Sherlock Holmes rejtélyek könyve

Szerző: 
Fordította: 
Kiadó: 
Kiadás éve: 
2018
Oldalszám: 
209 p.
Méret: 
22 cm
Illusztráció: 

A Sir Conan Arthur Doyle által kitalált regényhős neve mára már fogalommá vált. Scherlock Holmes a rendkívüli intelligencia, a remek intuitív képesség, a logikus gondolkodás, a mindenre kiterjedő aprólékos megfigyelőképesség, a bűnözőkre lecsapó vasököl szinonimájaként szerepel sok ember szótárában. A legendás mesterdetektív „bőrébe bújva” nyomozhat, vagy oldhat meg agyafúrtabbnál agyafúrtabb fejtörőket, aki ezt a könyvet olvassa. Itt mindenki tesztelheti, hogy egy esetleges nyomozáshoz rendelkezik-e megfelelő képességekkel. Szöveges, logikára épülő, rajzos, megfigyelőképességet tesztelő, matematikai számolós és egyéb fejtörők serege várja az önjelölt detektíveket. Ki tudja, talán az olvasók közül kerül ki egy új mesterdetektív?

Tudj meg többet a témáról: 

Sir Conan Arthur Doyle 1887-től, közel negyven éven át írt Scherlock Holmes történeteket, melyek a The Strand Magazine hasábjain jelentek meg novella, vagy folytatásos regény formájában. Holmes figurája annyira népszerű lett, hogy a féltékeny atya, Doyle mérgében „megölte” őt, „Az utolsó eset” című történetben. Később –rajongói nagy örömére- megbánva tettét „Az üres ház” című novellában ügyes írói fogással élve visszahozta eltűnt „gyermekét” az élők sorába. Ezután készült el a leghíresebb S.H. történet is, mely magyarul „A Sátán kutyája” címen jelent meg.

A Sherlock Holmes-történetek közül számosat megfilmesítettek. A leghíresebb Holmest játszó színész mindmáig Jeremy Brett, aki az 1980-90-es években egy angol tévésorozatban játszotta el a nyomozó szerepét.

ISBN: 
9789630992954
Jó gyakorlat: 

Logikus gondolkodás és megfigyelőképesség fejlesztő.Kérdezd
a könyvtárost!