Dobozváros

Ez a funkció csak bejelentkezett felhasználóknak érhető el.

Bejelentkezés

Dobozváros

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2011
Oldalszám: 
313 p.
Méret: 
20 cm
Illusztráció: 

Zalán kissé egyhangú élete alaposan megváltozik, amikor váratlanul beállít hozzá Székláb, a morcos öreg és közli, hogy szüleit a titokzatos Dobozvárosba hurcolta és gumiemberekkel helyettesítette a világ elpusztítására törekvő Egyes. A fiú szülei kiszabadításának reményében vele tart és olyan kalandok sorát éli át, amit csak egy a fantasy-meseirodalmat szerető, Rowling regényeit olvasó, a Csillagok háborúja történetét jól ismerő, élénk fantáziával megáldott gyerek vehet természetesnek. Széklábról kiderül, hogy rendkívüli erővel és hatalommal bír, ha kell, felhőt és tavat reparál ócska ládájából előtúrt szerszámaival, morcossága mögött egy minden pusztítást mélyen elítélő, a világot odaadó szeretettel és bölcsességgel gondozó, melegszívű varázsló rejtőzik. Az ő feladata egyensúlyt tartani, megfékezni a gonosz erőket, megakadályozni az olyan elgépiesedett, futószalagon működő, környezetszennyező világ létrehozását, amelyet az Egyes célul tűzött. A rendteremtésben ez alkalommal Zalán és szülei lesznek a segítségére, mert egyedül ők tudhatják, hol található az a különleges tárgy, egy régi fém építőjátéknál használt fémcsavar, amely terve megvalósításához szükséges… A szerző rajzaival kiegészülő, gazdag fantáziával szőtt meseregény mind képi mind szövegvilágát tekintve egyedi ötletekkel teli alkotás, amely méltán nyerte el 2011-ben „Az Év Gyermekkönyve”díjat.

Idézetek: 

"– Hogyan lehet az, hogy én vagyok a világ, miközben benne is vagyok?"

"– Ne nevesd ki anyádat, fiam, nem szép dolog – mondta Apu, majd a fejére húzta az egyik takarót, és a könnyei is potyogtak, úgy rázkódott a röhögéstől."

"És bármilyen rettenetes hely is az a Dobozváros, az alsó tagozatos napközinél nem lehet rosszabb. Zalán erről szentül meg volt győződve, szemernyi félelem sem volt hát benne."

Tetszett ez az ajánló? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!