Boszorkányos mesék

Ez a funkció csak bejelentkezett felhasználóknak érhető el.

Bejelentkezés

Boszorkányos mesék

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2014
Kiadás: 
4. kiad.
Oldalszám: 
100 p.
Méret: 
24 cm
Illusztrátor: 
Illusztráció: 

Az igényes kivitelű kötet tizennégy különleges mesét tartalmaz. Az erdőben magányosan élő, szép, szomorú boszorkány, Amália varázslatos történeteiből megtudhatjuk, hogyan születtek meg az első csillagok a Nap és a Hold gyönyörű szerelméből, miként hagyták el a színes árnyékok az embereket, hogy hozta el a boldogságot a Madarak Királya az örökké békétlenkedő madarak közé. Aki még nem hallott az állatokat ijesztgető Füvetrágó Erdei Csudáról vagy az Elveszett Tárgyak Napjáról, annak éppúgy érdemes kezébe venni a szép kiállítású kötetet, mint annak, aki kíváncsi, vajon a Fekete Világkerülő Ember és Amália megtalálja-e együtt a boldogságot… Szegedi Katalin finom rajzai tökéletes összhangban állnak az eredeti hangú történetekkel, melyeket érdemes a gyerekek széles körében ajánlani.

Tudj meg többet a témáról: 

Érdekel a könyv? Hallgasd meg: https://www.youtube.com/watch?v=N_csyvJjZX0

Idézetek: 

"– Milyen királyfi az olyan – morfondírozott, miközben reggeli kakukkfűteáját iszogatta kedvenc zöld pöttyös bögréjéből –, akit az első sárga kankalin, az első szép szó letérít útjáról? Bárcsak jönne valaki, aki nem halmozna el kincsekkel, égi-földi jókkal, de át tudna velem röpülni akár az óceánok fölött is!"

"Amália sokféle esőt ismer. A keleti szél mindig csöndes esőt hoz, a déli meleget, a nyugati nagy cseppeset, az északi metszőt. Tavasszal a jégesők gyakoriak, októberben haragos eső esik, novemberben pedig ónos. Nyári hajnalokon rövid, zizzenős esők esnek, de mire fölkel a Nap, nyomát sem látni a víznek. Télen ritkán esik az eső, és ha esik is, lucskossá változtatja a havat. Szereti Amália ezeket az esőket, mindet, de legeslegjobban mégis a nyári viharokat szereti."

Tetszett ez az ajánló? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Feliratkozom


Kérdezd
a könyvtárost!