Szegedi Katalin (1963-)

Szegedi Katalin újabb csodaszép mesekönyvének főszereplője egy királylány, aki igazi konyhatündér, nemcsak enni, de főzni is nagyon szeret, sőt szakácskönyvet is ír. Férjhez menni azonban nem nagyon akar, hiába próbálja rávenni erre édesapja, az öreg király. Aztán egy napon meglát egy titokzatos lovast, aki megdobogtatja a szívét.

Szegedi Katalin kedves, finom humorral átszőtt, olvasmányos történetének főhősei nyuszik, ám korántsem hétköznapiak, nem a mezei fajtából valók, hanem cirkuszi mutatványosok. A szerző vidám, színpompás, mozgalmas rajzai kísérik a mesét, melyben nyomon követhetjük, miként talál egymásra a kötéltáncos Panka és a zenebohóc Péter.

A Csimota Könyvkiadó Tolerancia-sorozatának újabb főhőse Palkó, aki annyira szeret olvasni, hogy még fogmosás közben sem tud elszakadni kedvenc olvasmányától. A mindig segítőkész, ámde a tornában nem jeleskedő, szemüveges, vékony kisfiú az iskolában sem a gyerekek, sem a tanárok körében nem túl népszerű.

Szegedi Katalin történetének főhőse, Lenka teliholdkor született, s talán éppen ezért lett olyan szép kerekded. A kislány szülei szeme fénye, ám barátai nincsenek, a rajzolásban lel csupán örömöt. Egy napfényes szép napon édesanyja leküldi a térre játszani Lenkát, aki próbál barátkozni a gyerekekkel, ám dundisága miatt mindenütt visszautasításra talál.

A szerzőpáros kislányoknak szóló kötete (Királylány születik. Budapest, Naphegy Kiadó, 2009.) után megjelentette annak fiús párját. A kötet főhősének, a királyfinak mindene megvan, amit csak kívánni lehet, mégis bánatos.Kérdezd
a könyvtárost!