Szegedi Katalin (1963)

Szegedi Katalin kedves, finom humorral átszőtt, olvasmányos történetének főhősei nyuszik, ám korántsem hétköznapiak, nem a mezei fajtából valók, hanem cirkuszi mutatványosok. A szerző vidám, színpompás, mozgalmas rajzai kísérik a mesét, melyben nyomon követhetjük, miként talál egymásra a kötéltáncos Panka és a zenebohóc Péter.

A Csimota Könyvkiadó Tolerancia-sorozatának újabb főhőse Palkó, aki annyira szeret olvasni, hogy még fogmosás közben sem tud elszakadni kedvenc olvasmányától. A mindig segítőkész, ámde a tornában nem jeleskedő, szemüveges, vékony kisfiú az iskolában sem a gyerekek, sem a tanárok körében nem túl népszerű.

Szegedi Katalin történetének főhőse, Lenka teliholdkor született, s talán éppen ezért lett olyan szép kerekded. A kislány szülei szeme fénye, ám barátai nincsenek, a rajzolásban lel csupán örömöt. Egy napfényes szép napon édesanyja leküldi a térre játszani Lenkát, aki próbál barátkozni a gyerekekkel, ám dundisága miatt mindenütt visszautasításra talál.

A szerzőpáros kislányoknak szóló kötete (Királylány születik. Budapest, Naphegy Kiadó, 2009.) után megjelentette annak fiús párját. A kötet főhősének, a királyfinak mindene megvan, amit csak kívánni lehet, mégis bánatos.Kérdezd
a könyvtárost!