Schmidt, Annie M. G. (1911-1995)

Az olvasmányos történet főszereplője Oti, akit édesapja egyedül nevel. Oti jó barátságban van az állatokkal, a kutyákkal és a macskákkal, sőt a madarakkal és az egerekkel is remekül elbeszélget. Szüksége is van a jó barátokra, ugyanis a kislánynak nem egyszerű az élete. Apukája, Tóni, bár remek szakács, igen hirtelen haragú ember, és emiatt rendszeresen elveszíti a munkáját.

Titi egy napon, Gerda, a Gerle segítségével elfoglalja a város legmagasabb toronyházának padlásszobáját.

A kis piros darus kocsijával mindig mások segítségére siető kisfiú, Titi félbeszakítja a Trappolka családdal töltött tengerparti nyaralást és sietve hazaindul, keresni valakit, aki a sirályok fészkéből kilökött különleges narancssárga tojást kiköltené (Titi a toronyház tetején).

Az eleven, bajkeverő, örökké maszatos kislány figuráját a hetvenes években hívta életre a holland szerzőpáros, de alakja, mulatságos történetei ma is éppoly aktuálisak és szórakoztatóak, mint negyven évvel ezelőtt. Szutyoksári, a vele egykorú gyerekek többségéhez hasonlóan, tele van jó szándékkal, igyekezettel, hogy úgy viselkedjen, ahogyan elvárják tőle, mindig tiszta és rendes legyen.Kérdezd
a könyvtárost!