Gévai Csilla

A sorozat újabb, kezdő olvasóknak első önálló olvasásra szánt darabjának szerzője Gévai Csilla, aki folytatja Panni és Doma történeteit. Az első nehézségi szintű kis kötetben Panni – teljes nevén Szabó Anna Margit – most fejezi be az első osztályt, s a bizonyítvány mellé egy szép könyvet is kap, hogy gyakorolhassa az olvasást.

Az olvasmányos regény főszereplője, a kissé különc, tizedikes Lídia elvált szülők gyermeke. Művészettörténész édesanyja mostanra új párt talált magának, akivel Lídiának és testvérének is jó a viszonya. A lány viszont édesapjával, a korábban alkoholizmussal küszködő, híres plasztikai sebésszel nincs túl szoros kapcsolatban.

Nem lehet elég korán elkezdeni a környezettudatos életre nevelést. Hiánypótló munka ezen a téren a korábban inkább illusztrátorként ismert Gévai Csilla kötete. Aktuálisabb nem is lehetne a témája, legfőbb erénye azonban az, ahogyan azt, a környezetvédelem kérdéseit a gyermekek nyelvén tárgyalja. Stílusa olvasmányos, nyelvezete közérthető, hangja közvetlen, játékos.

A szerző saját, színes rajzaival kísért, ízléses kivitelű kötet négy mesét tartalmaz. A tavaszi mese a Holdfényszüret címet kapta. A kis Flórának egy éjjel nem jön álom a szemére, ezért gondol egyet, s körülnéz a kertben. Itt aztán találkozik Szent János Bogárral, vagy a hozzá közel állóknak egyszerűen csak Szentecske Jancsival.Kérdezd
a könyvtárost!