Boldizsár Ildikó (1963-)

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ tartalmilag és formailag egyaránt rendkívül igényes kiadványa tíz – a gyerekek jogaihoz kapcsolódó –történetet tartalmaz Boldizsár Ildikó mesekutató tollából.

"Amikor a Földön világra jön egy kislány, összegyűlnek odafönn az égi királylányok, hogy áldást mondjanak az újszülöttre. (...) Az áldás nem más, mint a szívből jövő jókívánság." - ezekkel a sorokkal kezdődik Boldizsár Ildikó gyönyörű mesekönyve, amelynek meséihez méltóképpen társulnak Szegedi Katalin lírai ihletésű, varázslatosan szép illusztrációi.

Az igényes kivitelű kötet tizennégy különleges mesét tartalmaz. Az erdőben magányosan élő, szép, szomorú boszorkány, Amália varázslatos történeteiből megtudhatjuk, hogyan születtek meg az első csillagok a Nap és a Hold gyönyörű szerelméből, miként hagyták el a színes árnyékok az embereket, hogy hozta el a boldogságot a Madarak Királya az örökké békétlenkedő madarak közé.

Gyermekkönyvkiadásunk, illetve meseirodalmunk egészen különleges alkotása Boldizsár Ildikó mesekutató és Szalma János, illusztrátor-grafikus közös kiadványa.

A szerzőpáros kislányoknak szóló kötete (Királylány születik. Budapest, Naphegy Kiadó, 2009.) után megjelentette annak fiús párját. A kötet főhősének, a királyfinak mindene megvan, amit csak kívánni lehet, mégis bánatos.Kérdezd
a könyvtárost!