Panka és Csiribí

Aki olyan jó ismerője a gyermek léleknek, mint a szerző, annak egészen bizonyos, hogy „telitalálat” minden kötete, hát még ha olyan remek illusztrátor kelti életre az óvodásoknak szánt történetet, mint amilyen Pásztohy Panka. A szerzőpáros bájos meséje Panka, a tündérlány és Csiribi, a tündérfiú kalandjairól szól.

A két kis tündér, Panka és Csiribí, valamint barátaik újabb kalandjaiban ezúttal a hangszerek játszanak jelentős szerepet. Ciripváry Fülöp hegedűművésznek nincs még téli szállása, ezért beköltözik Pankához, ami nem is lenne olyan nagy baj, hiszen a tündérlány nemcsak, hogy szereti a zenét, de maga is hegedül. Igen ám, de a tücsök kizárólag éjszakánként zenél, s emiatt Panka nem tud aludni.

Panka és Csiribi, a két kis erdei tündér meghívást kap Tündérvárosban lakó barátjuktól, Bonifáctól.

A két kis tündér, Panka és Csiribí kalandjait elmesélő sorozat negyedik darabjának történetei ünnepek idején, farsang, szüret, karácsony, húsvét, Szent Iván-éj alkalmával játszódnak. A két kis tündér megunva a hosszú telet februárban farsangi bált rendez, amelyre minden erdei barátjukat meghívják Borz Misitől egészen Tücsök Tóbiásig.Kérdezd
a könyvtárost!