Réz András (1951)

Richard Scarry meseíró és rajzoló több könyvéből ismert fantáziavárosában szinte mindenkinek van valamilyen járműve: veterán sportkocsiján száguldozik a róka, a közterület-felügyelő biciklin jár ügyes-bajos dolgai után, a nyuszi járműve krokodilt formáz (neve is krokomobil), még a város boszorkányának is jut egy roller.

Sokszínű, gazdag mesevilág tárul föl a kötet lapjain. A megközelítően félszáz, nagyobbrészt rövid mese szereplői az állatvilág illusztris figurái. Többségükkel nem esnek meg rendkívüli, különleges kalandok, sokkal inkább mindennapi, apró események résztvevői.

A kötet főszereplője Cicó iskolás lesz. Rajta keresztül nemcsak az ABC betűivel ismerkednek meg a kötetet lapozgató iskolakezdők, de a betűk köré szőtt rövid meséket, a nevető meseóráról, az iskolaorvosnál tett látogatásról, a Lompos pedellusról stb. szóló vidám élménybeszámolókat meghallgatva, számos egyéb hasznos ismeretre is szert tesznek.

A nagyalakú képeskönyvből megismerhetik és megszerethetik a gyerekek a legendás mesevárost, ahol mindenki szorgoskodik, és mesterségek tudós-avatott művelőjeként öregbíti a város hírnevét. A szerző, mit egy idegenvezető kalauzolja a legkisebbeket Tesz-vesz városban, a Fő utcán végig. A gyerekek képzeletben bekukkanthatnak a postára, Dr.

Tesz-vesz Város lakói már "személyes" ismerősei a gyerekeknek. Ennek a történetnek a főszereplői, Fér Egon és Cicó, akik szórakozni mennek a vidámparkba, ahol is a könnyed szellő játékosan megemeli a lufijába kapaszkodó Egont, aki szélfútta levélként kering a levegőben.Kérdezd
a könyvtárost!