Demény Eszter

zuzi, a kismacska Franciaországban egy kis tengerparti faluban élt egy halász és négy fia társaságában. Nagyon jól érezte magát a családban, szívesen játszott a fiúkkal, de különösen azt szerette, amikor a négyéves Gabi a megszokottól eltérően visszafelé, a farkától a feje felé simogatta.

A pingvinkolónia elsőszülött fiókája, Ottó rendkívül kíváncsi természetű. Minden érdekli, ami vele és a környezetében történik, ezért folyamatosan faggatja az éppen rá vigyázó felnőtt pingvint, Claudiust: hol élnek, hol vannak most, kicsoda ő tulajdonképpen, miért kell összebújniuk olyan szorosan, ha hóvihar közeleg, miért vigyáz rá mindig más felnőtt, mit egyen, ha éhes?

A Pozsonyi Pagony Kft. gondozásában, a neves olasz illusztrátor, Anna Laura Cantone kedves rajzaival megjelenő - állatkölykök főszereplésével egy-egy állatfaj jellemző vonásait fölvillantó - Tomlinson-kötetek ezidáig nagy népszerűségre tettek szert a kisiskolások és kisgyermekes családok körében.

Hupp, a kis gyöngybagoly nagyon fél a sötétben. Éjszaka ezért többnyire alszik, nappal viszont ébren van, és örökös falánkságával, állandó fecsegésével szüleit sem hagyja pihenni. Mamája szerint ahhoz, hogy legyőzze félelmét, minél többet meg kell tudnia róla.Kérdezd
a könyvtárost!