Ulpius-ház

Salman Rushdie varázslatos történetének főhőse, a tizenkét éves Luka nagy próbatétel elé kerül, hiszen rajta múlik édesapja, Rásid Kalifa, Kahání legendás mesemondójának élete. Ha a fiúnak sikerül megszereznie az Élet Tüzét, a Nagy Alvás fogságába esett apja életben marad. A Mágia Világába vezető kalandos úton Luka hűséges társa lesz egy Kutya nevű medve és egy Medve nevű kutya.

Gyöngyharmat Palkó öreganyjától egy jótanácsot kap hagyatékul: keresse meg a gyémántládát a gonosz Kacskaringi Bujtorján várában. Kalandos útja során beszélő búzaföld és malom, viziparipa, varázskürt, feneketlen szakadék, dagadó csodacipó és az óriások segítik. Célja elérésével a gyémántláda titkára is fény derül, így kapja meg Palkó az élet legnagyobb ajándékát - a tudást.

A Nyugalmazott Elefánt Úr Birodalma nem más mint az Erdő, amelynek lakói ha néha civakodnak is, azért nagy barátságban élnek, jóban-rosszban mindig összetartanak. Ezért amikor az állatok egymást követően esnek áldozatául valaki goromba tréfájának, csak arra tudnak gondolni, hogy a korábban száműzött, közös ellenségük, Pacsaji, a Róka visszatért.Kérdezd
a könyvtárost!