Napkút

A rendkívül olvasmányos, fordulatos regény Törökországba röpíti ifjú olvasóit, hogy részesei legyenek egy nem mindennapi műkincsvadászatnak.

Hétvári Andrea kedves története bemutatja az erdő, mező lakóit, s azt, hogy miként lehet harmonikusan egymás mellett élni. A három gombagyerek útnak indul, hogy megfejtsék, mik azok a fekete árnyékok, amik Csiperinek rossz álmokat okoznak. Átvágnak a Szereterdőn, majd a Gesztenye Ligetben a tüskés ruhájukból kibújt gesztenyebabák igazítják útba őket a Zengő Hegyek felé.

Tove Jansson Mumin-történeteiből azonos címmel sugárzott a magyar televízió rajzfilm sorozatot a kilencvenes években. A most megjelent kötet olvasásakor így plasztikus képekben rajzolódhat meg a Muminok alakja és élete is, ha az olvasó fel tudja idézni a furcsa kis lényeket emlékezetében. Bár a muminok külseje leginkább vízilóra hajaz, ők maguk emberek módjára élnek és viselkednek.

A 2013-as Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vendége volt a kortárs norvég szerző, Linn T. Sunne. Történetének főszereplői, Oskar és barátai, az ikerpár Linnea és Eline a kisfiú papájával a hegyekbe mennek a húsvéti szünet idejére. A várva várt hócsatákból, síelésekből azonban semmi sem lesz, hiszen rögtön a megérkezésük után lába kél Linnea sílécének.

A József Attila-díjas Sebők Éva gyermekverseinek színvonalas gyűjteménye meglepetést tartogat.Kérdezd
a könyvtárost!