Lilliput

Az irodalomtudomány értelmezésében a műmese nem egyszerűen csodás-fantasz­tikus elemekkel tűzdelt vagy épp reális motívumokra épülő történet, hanem filozófiai mélységeket is föltáró epikus alkotás, amely voltaképp tanító példázata egy elvont gondolatnak, valamely erkölcsi tételnek, eszmének, mondanivalónak.

A nagyalakú képeskönyvből megismerhetik és megszerethetik a gyerekek a legendás mesevárost, ahol mindenki szorgoskodik, és mesterségek tudós-avatott művelőjeként öregbíti a város hírnevét. A szerző, mit egy idegenvezető kalauzolja a legkisebbeket Tesz-vesz városban, a Fő utcán végig. A gyerekek képzeletben bekukkanthatnak a postára, Dr.

Tesz-vesz Város lakói már "személyes" ismerősei a gyerekeknek. Ennek a történetnek a főszereplői, Fér Egon és Cicó, akik szórakozni mennek a vidámparkba, ahol is a könnyed szellő játékosan megemeli a lufijába kapaszkodó Egont, aki szélfútta levélként kering a levegőben.

Tesz-Vesz városban mindenki teszi a maga dolgát. Az orvos beteget gyógyít, az utcaseprő az úttestet takarítja, a biciklis futár árut visz, az autókereskedő vevőt keres a szalon legújabb típusú gépkocsijára. Van, aki zöldséget termeszt, mezőgazdasági gépeket árul, akad, aki házat épít, levelet kézbesít, tüzet olt vagy hosszú utazásra indul.Kérdezd
a könyvtárost!