Radnóti Blanka (1986-)

A könnyen olvasható, lebilincselő történet főszereplői a kilencéves Julek és kutyája, Cézár. Julek előző évben még mankóval járt iskolába, az új tanévet azonban kerekesszékben kezdi, miközben Cézár is tanul, hogy segítőkutyává képezzék ki, és így még jobban támogathassa gazdáját, akit a legjobban szeret a világon.

Szeretke hercegnő Panelpalota legifjabb lakója, Öregkirály és Szépkirályné egyetlen gyermeke. Egy nap Szeretke hosszasan fürdőzik Panelpalota fürdőtermében, amikor trombitaszó közepette egy kalózhajó jelenik meg a pótlefolyón keresztül, kiveti hálóját Szeretkére, és magával viszi a csatornán keresztül a nyílt tengerre.

A tartalmilag és formailag egyaránt igényes, pasztellszínű rajzokkal kísért, rövid verses mesebetétekkel tarkított kötet főhőse egy királyfi, aki egy napon elindul szerencsét próbálni. Szüleitől azonban nem sok útravalót kap ehhez. Felséges atyja csupán annyit tesz, hogy megpörgeti kitaposott, királyi mamuszát, s mivel az az Öregerdő felé mutat, ezért az ifjú arra indul el.Kérdezd
a könyvtárost!