Mészely Ilka (1986-)

A sorozat előző köteteiből már ismerős „tökmagok” – Benő, Minka, Rézi és Palkó – ezúttal az ókori Egyiptom világában kalandoznak. A gyerekek a Titkok Könyvét olvasgatva véletlenül kimondanak egy varázsigét, és ezután egy ókori egyiptomi faluban találják magukat. Itt megismerkednek egy helyi fiúval, Szétivel, akinek az édesapja kőfaragóként dolgozik egy piramis építésénél.

A sorozat előző köteteiből már ismerős „tökmagok”, Benő, Minka, Rézi és Palkó ezúttal a tengeralatti világ csodáit fedezik fel. Az árapállyal való megismerkedést követően búvárkodás közben korallzátonyokat, tengeri sünöket látnak, majd régészekkel találkoznak, akikkel aztán izgalmas kalandokat élnek át egy hajóroncs felkutatása közben.

A Pagony kiadó új sorozatot indított Most én olvasok! címmel azoknak a kisiskolásoknak, akikben már megjelent az önálló olvasás iránti vágy. A sorozat főszereplői Benő, Minka, Rézi és Palkó a második szintben a vulkánok működésével ismerkednek meg. A négy barát Tökmag apótól egy nagyítót kap kölcsön, hogy tüzetesebben tanulmányozzák a tűzhányókról szóló könyvet.

A Pagony kiadó új sorozatot indított Most én olvasok! címmel azoknak a kisiskolásoknak, akikben már megjelent az önálló olvasás iránti vágy. A sorozat főszereplői Benő, Minka, Rézi és Palkó az első szintben Afrikába csöppen, mivel Minkát véletlenül oroszlánná varázsolta a jóságos Tökmag apó. A három barát kénytelen Afrikába menni, hogy megkeressék és visszavarázsolják Minkát.

Kázmér szobájába egy éjszaka furcsa kis idegen toppan be és a fiú segítségét kéri.Kérdezd
a könyvtárost!