Egri Mónika (1974-)

Kerekerdő emberi tulajdonságokkal felruházott lakóinak élete elevenedik meg a gyerekek figyelmét már kedves, színpompás borítójával felkeltő vidám kötet lapjain. Csíkos Malacka, Bumfordi Mackó, Hebrencs Mókus és barátaik görkorcsolyáznak a réti játszótéren, időnként összevesznek, kibékülnek, mint ahogyan a gyerekek is teszik.

Tíz különleges királylány története elevenedik meg az igényes kivitelezésű kötetben, amely már vidám, színes borítójával felkelti a kislányok figyelmét. Az ötletes, igényes nyelvezetű, szójátékokban bővelkedő mesék sora Aranyos Fodorka királylány történetével kezdődik.

A holland szerző egy-két oldalas meséiben a bükkmakk iránt rajongó mókus mellett különféle állatok tűnnek föl, többek között a hangya, a tücsök, a varjú, a poszméh, a csiga, az elefánt, a zsiráf, a hattyú vagy a teve, hogy az élet megannyi mozzanatát felelevenítsék, s kérdéseket vessenek fel.

Kerekerdő lakóinak mulatságos kalandjai elevenednek meg az igényes kivitelű kötet történeteiben. Mormogi Mackó bácsi ugyan igazságos, ám szigorú rendet tart a Kerekerdőben. Szurtos Malacka és Kajlatapsi, a nyúl alig várják, hogy a bácsi megkezdje téli álmát, s rosszalkodhassanak egy kicsit.Kérdezd
a könyvtárost!