Programok

Programok

BUDAPEST - Online "Péntek esti mesék" a Wekerlei Könyvtárból [online]
Időpont: 2020.05.29 17:00, péntek - 2020.05.29 21:00
Hely: 1192
Budapest
Online "Péntek esti mesék" a Wekerlei Könyvtárból
Időpont: minden hónap utolsó péntekén
Online papírszínházas mesesorozat minden hónap utolsó péntekén a "Péntek esti mesék" helyett a kicsik örömére, amíg nem nyit ki újra a könyvtár.
A papírszínházas meséket nemcsak hallják, hanem egyúttal szép képeken látják is a gyerekek, így egy színházi előadás élményét nyújthatja számukra.
Alkalmanként más kedves mesét is hallgathatnak a gyerekek a könyvtárosoktól.
Repüljünk együtt a mesebeli országok csodálatos palotáiba, a távoli óriások földjére, küzdjünk meg közösen a hétfejű sárkányokkal, barangoljunk a mesék álomszép világában!
„A mese (...) olyan, mint a friss levegő: arra is hat, aki nem is akarja.” /Csóka Judit/

„Péntek esti mese” pótló - Mese-kincstár
2020. 06. 26. péntek
A Péntek esti mesék című sorozatunk gyermekprogramjai szokásosan minden hónap utolsó péntekén kerülnek megrendezésre. Ugyan a könyvtár ajtaja már nyitva, de a mesés rendezvények még „alszanak”, addig is az események helyett, illetve azok idejében virtuális„mesés” kalandozásokat tehetnek velünk a gyerekek a könyvtár honlapján és Facebook oldalán.
A Magyar Elektronikus Könyvtár /MEK/repertoárjából ajánljuk a kicsiknek a „Mese-kincstár” című gyűjteményt, amit Győry Ilona fordított és 9 kedves mesét tartalmaz.

Mese-kincstár, fordító Győry Ilona - Magyar Elektronikus Könyvtár/MEK/
Tartalom: Péterke,  Lottika, Télimulatság, Késő bánkódás, Egy baba története, Szomorú történet, Akit Dóramegirigyelt, Az összetört virágcserép, Bella.
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/program/221
Kérdezd
a könyvtárost!